Σάββατο 5 Μαΐου 2018

ΤΣΙΠΟΥΡΕΣ ΑΛΑΝΙΑΡΕΣ VS ΚΛΟΥΒΙΣΙΕΣ ΙΧΘΥΟΤΡΟΦΕΙΟΥ

ΤΣΙΠΟΥΡΕΣ ΑΛΑΝΙΑΡΕΣ VS ΚΛΟΥΒΙΣΙΕΣ ΙΧΘΥΟΤΡΟΦΕΙΟΥ

Τα τελευταία χρόνια έχει πληθύνει ο αριθμός των κλουβίσιων ψαριών, λόγω της συνεχούς απόδρασης τους από τα ιχθυοτροφεία, με αποτέλεσμα να αναζητούμε συνεχώς, απόμερα μέρη για να εντοπίσουμε τα καθαρά, όμορφα και μαχητικά ψάρια σε απομακρυσμένα μερη απο ιχθυοτροφεια. Ας ασχοληθούμε όμως με τα χαρακτηριστικά τα οποία μας βοηθάνε να ξεχωρίσουμε μία αλανιάρα τσιπούρα από μία κλουβίσια.

Μία μικρή κλουβίσια

Ξεκινάμε με τις κλουβίσιες οι οποίες με μία γενική ματιά θα παρατηρήσουμε τα εξασθενημένα, αλλοιωμένα χρώματά τους. Ξεκινώντας από το σχήμα θα δούμε ότι τα ψάρια που αγγίζουν το μισό κιλό, να έχουν ένα περίεργο χοντροκομμένο σχήμα με αλλοιωμένη την μαύρη σφραγίδα λίγο κάτω από το κεφάλι τους, καθώς επίσης αλλοιωμένες είναι και οι κορώνες τους. Στις παρακάτω φωτογραφίες είναι ορατές οι αλλοιώσεις.

Μία κλουβίσια λίγο πάνω απο το μισό κιλό







Στις αλανιάρες διακρίνουμε το αεροδυναμικό τους σχήμα, το καλοσχηματισμένο και έντονο μαύρο της σφραγίδας, τις έντονες αποχρώσεις των χρυσαφή χρωμάτων στο κεφάλι. Ένα ακόμη χαρακτηριστικό των καθαρών ψαριών είναι ένα ελαφρύ κόκκινο, σαν μικρή στάμπα που έχουνε στα αυτιά τους αριστερά και δεξιά το οποίο είναι περισσότερο ευδιάκριτο στα μεγάλα ψάρια του είδους.

Μία μικρή αλανιάρα και λίγο πιο κάτω μία καλη αλανιάρα



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου