Πέμπτη 2 Ιουλίου 2015

ROTATING RIG - ΠΕΡΙΣΤΡΕΦΩΜΕΝΗ ΑΡΜΑΤΩΣΙΑ




ΠΕΡΙΣΤΡΕΦΩΜΕΝΗ  ΑΡΜΑΤΩΣΙΑ ΓΙΑ ΣΑΡΓΟΥΣ - ΤΣΙΠΟΥΡΕΣ - ΜΟΥΡΜΟΥΡΕΣ - ΛΑΒΡΑΚΙΑ - ΜΕΛΑΝΟΥΡΙΑ .

https://www.facebook.com/groups/479784188731210/

First presentation on December 2007 in fishing magazine CASTING.
Πρώτη παρουσίαση της συγκεκριμένης αρματωσιάς έκανα τον Δεκέμβριο του 2007 στο περιοδικό CASTING τεύχος Νο 2 - σελίδα 34.

VIDEO OF ROTATING RIG



Ψάχνοντας για πολλά πολλά χρόνια για το πως θα σταθεροποιήσω το μονάγκιστρο  κοντά στο βαρίδιο, αποφεύγοντας τα μπλεξίματα τα οποία δημιουργούνταν μ ένα απλό δέσιμο του παράμαλλου πάνω στην μάνα και κοντά στο βαρίδιο, την λύση την βρήκα με την δημιουργία της παρακάτω αρματωσιάς. Με την συγκεκριμένη αρματωσιά μπορούμε ν' αλιεύσουμε όλα τα είδη ψαριών!!!



Πρώτη παρουσίαση της συγκεκριμένης αρματωσιάς έκανα τον Δεκέμβριο του 2007 στο περιοδικό CASTING τεύχος Νο 2 -- σελίδα 34.




Xρησιμοποιούμε ένα swivel tee το οποίο έχει στριφτάρι που ενσωματώνεται  σε αυτό. Το θαυματουργό αυτο μικρό πραγματάκι το περνάμε στο shock leader και τέλος δένουμε το βαρίδιο. Πάνω από το swivel tee κάνω ένα κόμπο στόπερ ο οποίος δεν πληγώνει το παράμαλλο ή τοποθετώ ένα σιλικονούχο στοπεράκι. Το στόπερ έχει την δυνατότητα να μετακινείται. Έτσι αν θέλω να ψαρεύω πιο ψηλά μία,δύο,τρεις οργιές, μπορώ να μετακινήσω το στόπερ πιο ψηλά. Με την ριψη το swivel tee στο οποίο είναι τοποθετημένο το παράμαλλο με το αγκίστρι μας, έρχεται προς την αντίθετη κατεύθυνση από αυτή του βαριδίου και κολλάει-σταματάει στο στόπερ. Έτσι έχουμε άμεση προσαρμοστικότητα της αρματωσιάς μας.   Όπως βλέπετε και στο βίντεο μπορούμε να προσαρμόσουμε κάποιο σωληνάκι  ώστε να αποφεύγουμε τυχόν μπλεξίματα ή στρίψιμο της πετονιάς.Αυτού του είδους η αρματωσιά λειτουργεί σε όλα τα είδη ψαριών.Είναι ανάμεσα σε σταθερό και συρόμενο μονάγκιστρο. Την φτιάχνουμε με λίγα και απλά εξαρτήματα. Enjoy have fun.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου